Focaccia s česnekem a olivami
Focaccia je druh italského pečiva, druh chleba a báječně se hodí ke všemu.
Ingredience
- 500 g hladké pšeničné mouky
- půl kostky droždí (21 g) a trochu cukru
- 4-5 lžic olivového oleje
- 1 lžička soli
- česnek a černé olivy
Postup:
- Mírně zahřejeme 400 ml vody, přidáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme a až se droždí rozpustí, přisypáváme mouku.
- Vypracujeme hladké těsto a pod utěrkou necháme v teple hodinu kynout. Rozpálíme troubu na 220 stupňů.
- Vykynuté těsto poprášíme lehce moukou, aby se nelepilo, rozdělíme na poloviny a olejem potřenýma rukama vytáhneme na dvě placky na plechu vyloženém pečicím papírem. Posolíme, pokapeme olejem a rukama olej se solí trochu zapracujeme do těsta.
- Rozkrojené olivy a plátky česneku vmáčkneme do povrchu. Pečeme zhruba 10-12 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.