Focaccia s česnekem a olivami

Focaccia je druh italského pečiva, druh chleba a báječně se hodí ke všemu.

Ingredience
  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • půl kostky droždí (21 g) a trochu cukru
  • 4-5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • česnek a černé olivy

Postup:

  1. Mírně zahřejeme 400 ml vody, přidáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme a až se droždí rozpustí, přisypáváme mouku.
  2. Vypracujeme hladké těsto a pod utěrkou necháme v teple hodinu kynout. Rozpálíme troubu na 220 stupňů.
  3. Vykynuté těsto poprášíme lehce moukou, aby se nelepilo, rozdělíme na poloviny a olejem potřenýma rukama vytáhneme na dvě placky na plechu vyloženém pečicím papírem. Posolíme, pokapeme olejem a rukama olej se solí trochu zapracujeme do těsta.
  4. Rozkrojené olivy a plátky česneku vmáčkneme do povrchu. Pečeme zhruba 10-12 minut.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.