Focaccia s česnekem a olivami
Focaccia je druh italského pečiva, druh chleba a báječně se hodí ke všemu.
Ingredience
- 500 g hladké pšeničné mouky
- půl kostky droždí (21 g) a trochu cukru
- 4-5 lžic olivového oleje
- 1 lžička soli
- česnek a černé olivy
Postup:
- Mírně zahřejeme 400 ml vody, přidáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme a až se droždí rozpustí, přisypáváme mouku.
- Vypracujeme hladké těsto a pod utěrkou necháme v teple hodinu kynout. Rozpálíme troubu na 220 stupňů.
- Vykynuté těsto poprášíme lehce moukou, aby se nelepilo, rozdělíme na poloviny a olejem potřenýma rukama vytáhneme na dvě placky na plechu vyloženém pečicím papírem. Posolíme, pokapeme olejem a rukama olej se solí trochu zapracujeme do těsta.
- Rozkrojené olivy a plátky česneku vmáčkneme do povrchu. Pečeme zhruba 10-12 minut.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.