Focaccia s česnekem a olivami

Focaccia je druh italského pečiva, druh chleba a báječně se hodí ke všemu.

Ingredience
  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • půl kostky droždí (21 g) a trochu cukru
  • 4-5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • česnek a černé olivy

Postup:

  1. Mírně zahřejeme 400 ml vody, přidáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme a až se droždí rozpustí, přisypáváme mouku.
  2. Vypracujeme hladké těsto a pod utěrkou necháme v teple hodinu kynout. Rozpálíme troubu na 220 stupňů.
  3. Vykynuté těsto poprášíme lehce moukou, aby se nelepilo, rozdělíme na poloviny a olejem potřenýma rukama vytáhneme na dvě placky na plechu vyloženém pečicím papírem. Posolíme, pokapeme olejem a rukama olej se solí trochu zapracujeme do těsta.
  4. Rozkrojené olivy a plátky česneku vmáčkneme do povrchu. Pečeme zhruba 10-12 minut.

Související