Fialová kukuřice bývá označována jako klíč ke zdraví. Působí protizánětlivě a chrání buňky před stárnutím

17. srpen 2021

Fialovou kukuřici pěstovali Inkové v Andách před dlouhými stovkami let. Dnešní lékaře zaujala svým složením natolik, že jí říkají klíč ke zdraví. Důvodů je hned několik.

Především obsahuje velké množství antioxidantů, které chrání naše buňky před stárnutím. Fialová kukuřice pozitivně ovlivňuje krevní oběh a krevní tlak, chrání cévy před poškozením.

Látky obsažené ve fialové kukuřici mají protizánětlivé vlastnosti, podporují tvorbu kolagenu a chrání tělo před virovými infekcemi.

K čerstvé fialové kukuřici se asi nedostanete, ale můžete si pořídit kapsle. Co říci na závěr? Kukuřice rostla na naší planetě vždycky v zářivé paletě barev. Jen díky modifikace jí dala žlutou barvu. V Peru ale roste dodneška kukuřice přírodní, barevná.

Spustit audio

Související