Čokoládové fondue
Suroviny: 400g hořké čokolády, 50g krupicového cukru, 250ml mléka, špetka mleté skořice, lžíce strouhané pomerančové kůry, lžička citrónové šťávy a ovoce dle vašeho výběru.
Postup: Čokoládu nastrouháme do hrnce a za stálého míchání ji rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme krupicový cukr, skořici, pomerančovou kůru, citrónovou šťávu a nakonec mléko. Přivedeme do mírného varu a potom směs přelijeme do nádoby na fondue. Očištěné ovoce nakrájíme na větší kousky. Nádobu s čokoládou přesuneme nad kahan uprostřed stolu při nízké teplotě. Ovoce napichujeme na vidličku a namáčíme v teplé čokoládě.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.