Čokoládové fondue

Suroviny: 400g hořké čokolády, 50g krupicového cukru, 250ml mléka, špetka mleté skořice, lžíce strouhané pomerančové kůry, lžička citrónové šťávy a ovoce dle vašeho výběru.

Postup: Čokoládu nastrouháme do hrnce a za stálého míchání ji rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme krupicový cukr, skořici, pomerančovou kůru, citrónovou šťávu a nakonec mléko. Přivedeme do mírného varu a potom směs přelijeme do nádoby na fondue. Očištěné ovoce nakrájíme na větší kousky. Nádobu s čokoládou přesuneme nad kahan uprostřed stolu při nízké teplotě. Ovoce napichujeme na vidličku a namáčíme v teplé čokoládě.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!