Čínské kuře po slovensku

Suroviny: 1 vykostěné kuře, med, konzerva hrášku, konzerva kukuřice, 150g zelí, sojová omáčka, kari, mletý pepř, cibule a 1-2 banány.

Postup: Med zahřejeme až začne karamelizovat, vložíme na tenké plátky nakrájené kuře a dusíme asi 20 minut. Přidáme hrášek, kukuřici, zelí a podusíme do měkka. Podle chuti přidáme sojovou omáčku, kari a pepř, na kousky nasekaný banán a cibuli a vše necháme ještě asi 10 minut odstát. Podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?