Čerstvý hrášek je dobrý na imunitu. Podporuje také růst vlasů

3. červen 2020

Čerstvý hrášek doporučíme všem a hlavně sportovcům, vegetariánům, dětem, diabetikům, lidem se srdečním onemocněním a lidem s poruchami trávení.

Hrášek je bohatý na minerály, jako jsou hořčík, draslík, fosfor, vápník, železo, zinek, měď. Navíc obsahuje také plno bílkovin a antioxidantů.

Pojídáním hrášku můžete snížit cholesterol a lehce snížit krevní tlak. Je vhodný při kolísání nálady a zvyšuje obranyschopnost organismu.

Hrášek je perfektní na vlasy. Je v něm tolik vitamínů skupiny B, že podporuje průtok krve do vlasových folikulů a pokožky hlavy, tím zajišťuje přísun živin přímo do vlasů. Vitamín C, který je v hrášku také bohatě zastoupený, zase zajišťuje tvorbu kolagenu, který napomáhá růstu vlasů.

Nejlepší je hrášek čerstvý, ale dopřejte si ho po celý rok – mražený nebo sterilovaný.

My si dneska pochutnáme na hráškovém salátu. Jak na to? Hrášek povařte asi 2 minutky, sceďte a nechte vychladnout. Přidejte nasekanou čerstvou mátu, pažitku a dresing z citrónové šťávy a olivového oleje. Nakonec můžete salátek posypat strouhaným kozím sýrem.

Spustit audio

Související