Kuře s mrkví a hráškem
Kuře se uplatní v každé kuchyni!
Suroviny:
1 kuře nebo 4 porce z prsíček
2 mrkve
malá konzerva hrášku nebo šálek mraženého
3 lžíce oleje
jarní cibulka nebo cibule
sůl
mletá paprika
pepř
Postup:
1. Porce kuřete nebo na menší kousky nakrájená kuřecí prsa opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a na kolečka nakrájenou mrkev a osmahneme.
2. Okořeníme mletou paprikou (můžeme přidat i špetku ostré) a pepřem, osolíme, podlijeme šálkem vody a dusíme do měkka.
3. V závěru přidáme sterilovaný hrášek a prohřejeme. Můžeme použít i hrášek mražený, udělá ještě lepší barevný efekt.
4. Podáváme s dušenou rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?