Kuře s mrkví a hráškem
Kuře se uplatní v každé kuchyni!
Suroviny:
1 kuře nebo 4 porce z prsíček
2 mrkve
malá konzerva hrášku nebo šálek mraženého
3 lžíce oleje
jarní cibulka nebo cibule
sůl
mletá paprika
pepř
Postup:
1. Porce kuřete nebo na menší kousky nakrájená kuřecí prsa opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a na kolečka nakrájenou mrkev a osmahneme.
2. Okořeníme mletou paprikou (můžeme přidat i špetku ostré) a pepřem, osolíme, podlijeme šálkem vody a dusíme do měkka.
3. V závěru přidáme sterilovaný hrášek a prohřejeme. Můžeme použít i hrášek mražený, udělá ještě lepší barevný efekt.
4. Podáváme s dušenou rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.