Brynzová pomazánka

Příjemný pozdrav ze Slovenska.

Ingredience
  • 250 g brynzy
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 lžíce kysané smetany pro hladší konzistenci
  • 1 cibule
  • mletá sladká paprika
  • špetka mleté pálivé papriky
  • případně trochu soli
  • rajčata a cibulová nať na ozdobení

Postup:

  1. Do hladka vymícháme brynzu s tvarohem a kysanou smetanou.
  2. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a podle chuti okořeníme, případně dosolíme.
  3. Mažeme na chleba nebo knäckebrot, zdobíme cibulovou natí a rajčaty.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.