Bůčková pomazánka jednoduchá
Jednou za čas se může zahřešit...
Suroviny:
500 g bůčku
kmín
sůl
cibule
Postup:
- Bůček nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme a upečeme pěkně do měkka.
- Upečené maso necháme trochu zchladnout, pak ho umeleme a vmícháme drobně krájenou cibuli, podle chuti dosolíme. Dáme do skleničky nebo misky a necháme zcela vychladnout. V ledničce vydrží několik dnů – možná...
- Mažeme na krajíce chleba, zdobíme ještě syrovou cibulí, dobře to chutná s nakládanými okurkami nebo s hořčicí.
Související
-
Jarní ředkvičková pomazánka
Je to příjemný jarní pozdrav, zvláště když budete mít ředkvičky z vlastní zahrádky. Ale podmínkou to naštěstí není.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.