Jarní ředkvičková pomazánka

Je to příjemný jarní pozdrav, zvláště když budete mít ředkvičky z vlastní zahrádky. Ale podmínkou to naštěstí není.

Suroviny:
1 svazek ředkviček
200 g měkkého tvarohu nebo lučiny
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce měkkého másla
sůl
citronová šťáva
zelená petrželka na ozdobu

Postup:

1. Tvaroh nebo lučinu našleháme s měkkým máslem a jogurtem.

2. Omyté ředkvičky, buď nadrobno nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a vmícháme do připraveného tvarohu.

3. Dochutíme solí a citronovou šťávou, mažeme na plátky celozrnného chleba a zdobíme zelenou petrželkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...