Jarní ředkvičková pomazánka

Je to příjemný jarní pozdrav, zvláště když budete mít ředkvičky z vlastní zahrádky. Ale podmínkou to naštěstí není.

Suroviny:
1 svazek ředkviček
200 g měkkého tvarohu nebo lučiny
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce měkkého másla
sůl
citronová šťáva
zelená petrželka na ozdobu

Postup:

1. Tvaroh nebo lučinu našleháme s měkkým máslem a jogurtem.

2. Omyté ředkvičky, buď nadrobno nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a vmícháme do připraveného tvarohu.

3. Dochutíme solí a citronovou šťávou, mažeme na plátky celozrnného chleba a zdobíme zelenou petrželkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.