Bruschetta s kozím sýrem a višněmi
4 krajíce celozrnného chleba, 1 hrnek vypeckovaných višní, 8 lístků máty, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce maizeny, 20 dkg čerstvého kozího sýra, mořská sůl, čerstvě mletý pepř, pár kapek olivového oleje, 20 listů čerstvého špenátu a piniové oříšky.
Postup: Vypeckované višně dáme do hrnce, přidáme maizenu, cukr, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme jen krátce. Nasekáme mátové lístky a polovinu z nich přidáme k višním. Dále si připravíme chlebové tousty, které potřeme sýrem a poklademe špenátem a přelijeme horkými višněmi. Nakonec nazdobíme zbytkem máty, posypeme nasekanými oříšky, zakapeme olejem a lehce okořeníme pepřem a solí. Servírujeme teplé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.