Bramborové placky s parádou

Nevyhazovat! Využít! To by mělo být heslo v kuchyni.      

Ingredience
  • uvařené studené brambory – asi půl kg
  • 250-300 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • tuk na smažení
  • marmeláda, měkký tvaroh, mandlové lupínky

Postup:

  1. Brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce a mouku, lehce osolíme a vypracujeme těsto.
  2. Odebíráme stejně velké kousky, rozvalujeme na placky, ještě obalíme v mouce a v rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
  3. Hotové placky potřeme marmeládou, ozdobíme našlehaným tvarohem a opraženými mandlovými lupínky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.