Bažant/kuře na ovoci
Bažant se těžko shání, ale stejně dobře tak můžete připravit maso kuřecí.
Suroviny:
500 g kuřecích prsíček
100 g šunky
1 menší konzerva ananasu
1 větší jablko
1 cibule
1 šálek smetany na vaření
3 lžíce oleje
1-2 lžíce másla
bílý pepř
mletý zázvor
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme a okořeníme a opečeme.
- Ananas a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky, přidáme k masu a udusíme.
- V závěru přidáme smetanu a máslo a už jen necháme přejít var. Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.