Zlaté kuře s kokosovým mlékem
Dopřejte si exotický výlet aspoň v jídelníčku.
Suroviny:
2 kuřecí stehna
půl plechovky kokosového mléka
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
kurkuma
kousek čerstvého zázvoru
1 lžíce másla
Postup:
- Stehna opláchneme, osušíme a osolíme.
- Pak je opečeme na rozpáleném másle, zalijeme protřepaným kokosovým mlékem, přidáme trochu strouhaného zázvoru, na půlkolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jemně poprášíme kurkumou.
- Pečeme čtvrthodinku zakryté, pak dopékáme do zlatova odkryté.
- Jako přílohu volíme rýži nebo kuskus nebo bulgur.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.