Banánové lívance
Zdravá rychlovka.
Ingredience
- 2 banány
- asi 2 šálky jemných ovesných vloček
- 2 vejce
- tuk na smažení
- brusinkový džem, měkký tučný tvaroh, případně trochu cukru
Postup:
- Oloupaný a rozkrájený banán s vločkami a vejci rozmixujeme.
- Na pánev dáme rozehřát kousek tuku a na rozehřátý tuk lijeme naběračkou malé lívance.
- Opatrně obrátíme a opečeme i po druhé straně.
- Hotové lívance potřeme brusinkovým nebo jiným pikantnějším džemem a ozdobíme nočkem z tvarohu – ten můžeme trochu přisladit.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.