Banánové lívance

Zdravá rychlovka.

Ingredience
  • 2 banány
  • asi 2 šálky jemných ovesných vloček
  • 2 vejce
  • tuk na smažení
  • brusinkový džem, měkký tučný tvaroh, případně trochu cukru

Postup:

  1. Oloupaný a rozkrájený banán s vločkami a vejci rozmixujeme.
  2. Na pánev dáme rozehřát kousek tuku a na rozehřátý tuk lijeme naběračkou malé lívance.
  3. Opatrně obrátíme a opečeme i po druhé straně.
  4. Hotové lívance potřeme brusinkovým nebo jiným pikantnějším džemem a ozdobíme nočkem z tvarohu – ten můžeme trochu přisladit.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.