Banánové lívance
Zdravá rychlovka.
Ingredience
- 2 banány
- asi 2 šálky jemných ovesných vloček
- 2 vejce
- tuk na smažení
- brusinkový džem, měkký tučný tvaroh, případně trochu cukru
Postup:
- Oloupaný a rozkrájený banán s vločkami a vejci rozmixujeme.
- Na pánev dáme rozehřát kousek tuku a na rozehřátý tuk lijeme naběračkou malé lívance.
- Opatrně obrátíme a opečeme i po druhé straně.
- Hotové lívance potřeme brusinkovým nebo jiným pikantnějším džemem a ozdobíme nočkem z tvarohu – ten můžeme trochu přisladit.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.