Bramborové lívance

Vařená brambora těsto zvláční.

Ingredience
  • 2 vejce
  • 300 ml mléka
  • 9-10 lžic hladké mouky
  • 1 vařená studená brambora
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • půl lžičky kypřicího prášku
  • marmeláda a kysaná smetana nebo šlehačka na ozdobu
  • trochu tuku na smažení

Postup:

  1. Ušleháme vejce s vanilkovým cukrem, přidáme špetku soli, mléko a přisypáváme mouku s práškem.
  2. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou vařenou vystydlou bramboru.
  3. Pánev jemně vymastíme – pokud máme pánev nepřilnavou, stačí jen pod první várku, pak už pečeme na sucho a po obou stranách.
  4. Hotové lívance potřeme marmeládou a ozdobíme buď šlehačkou nebo lžičkou kysané smetany.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.