Bramborové lívance
Vařená brambora těsto zvláční.
Ingredience
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 9-10 lžic hladké mouky
- 1 vařená studená brambora
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- půl lžičky kypřicího prášku
- marmeláda a kysaná smetana nebo šlehačka na ozdobu
- trochu tuku na smažení
Postup:
- Ušleháme vejce s vanilkovým cukrem, přidáme špetku soli, mléko a přisypáváme mouku s práškem.
- Nakonec přidáme jemně nastrouhanou vařenou vystydlou bramboru.
- Pánev jemně vymastíme – pokud máme pánev nepřilnavou, stačí jen pod první várku, pak už pečeme na sucho a po obou stranách.
- Hotové lívance potřeme marmeládou a ozdobíme buď šlehačkou nebo lžičkou kysané smetany.
Související
-
Lívance s konopným semínkem
Nebojte se obluzení, má vysoký obsah proteinů a příjemnou lehce oříškovou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.