Bramborové lívance
Vařená brambora těsto zvláční.
Ingredience
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 9-10 lžic hladké mouky
- 1 vařená studená brambora
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- půl lžičky kypřicího prášku
- marmeláda a kysaná smetana nebo šlehačka na ozdobu
- trochu tuku na smažení
Postup:
- Ušleháme vejce s vanilkovým cukrem, přidáme špetku soli, mléko a přisypáváme mouku s práškem.
- Nakonec přidáme jemně nastrouhanou vařenou vystydlou bramboru.
- Pánev jemně vymastíme – pokud máme pánev nepřilnavou, stačí jen pod první várku, pak už pečeme na sucho a po obou stranách.
- Hotové lívance potřeme marmeládou a ozdobíme buď šlehačkou nebo lžičkou kysané smetany.
Související
-
Lívance s konopným semínkem
Nebojte se obluzení, má vysoký obsah proteinů a příjemnou lehce oříškovou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka