Lívance s jablky
Tentokrát použijeme ovesnou mouku.
Ingredience
- 1 hrnek ovesné mouky
- 1 hrnek hladké pšeničné mouky
- půl litru mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- trochu tuku na pánev
- 2-3 jablka
- skořicový cukr
Postup:
- Jablka omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřinec a jablka nakrájíme na plátky.
- V mléce rozkvedláme vejce, přisypeme mouky s prosátým kypřicím práškem a špetku soli a vymícháme hladké těsto.
- Na pánvi rozehřejeme trochu tuku, nalijeme jednotlivé lívance a hned je poklademe připravenými plátky jablek.
- Jak se těsto peče a zpevňuje, udrží v sobě i jablka, ale i tak obracíme opatrně a dopečeme po druhé straně.
- Před podáváním můžeme poprášit skořicovým cukrem. Můžeme ho připravit i doma pouhým smíchání cukru a mleté skořice, vyjde to levněji.
Související
-
Lívance s konopným semínkem
Nebojte se obluzení, má vysoký obsah proteinů a příjemnou lehce oříškovou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka