Lívance s jablky

Tentokrát použijeme ovesnou mouku.

Ingredience
  • 1 hrnek ovesné mouky
  • 1 hrnek hladké pšeničné mouky
  • půl litru mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • trochu tuku na pánev
  • 2-3 jablka
  • skořicový cukr

Postup:

  1. Jablka omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřinec a jablka nakrájíme na plátky.
  2. V mléce rozkvedláme vejce, přisypeme mouky s prosátým kypřicím práškem a špetku soli a vymícháme hladké těsto.
  3. Na pánvi rozehřejeme trochu tuku, nalijeme jednotlivé lívance a hned je poklademe připravenými plátky jablek.
  4. Jak se těsto peče a zpevňuje, udrží v sobě i jablka, ale i tak obracíme opatrně a dopečeme po druhé straně.
  5. Před podáváním můžeme poprášit skořicovým cukrem. Můžeme ho připravit i doma pouhým smíchání cukru a mleté skořice, vyjde to levněji.

Související