Lívance s mákem a medem
Trochu retro, ale dobré.
Ingredience
- čtvrt litru mléka
- 1 vejce
- 6 vrchovatých lžic hladké mouky
- 1 lžička citronové kůry
- špetka soli
- 1 lžička kypřicího prášku
- tuk na smažení
- mletý mák s cukrem a med
Postup:
- V mléce metličkou rozmícháme vejce, přidáme citronovou kůru, špetku soli a postupně zašleháváme mouku. Nakonec s poslední lžicí mouky vešleháme kypřicí prášek.
- Na pánvi rozehřejeme tuk, smažíme lívanečky po obou stranách – uvedené množství stačí asi na 14 kousků.
- Na talíři pak lívance posypeme mletým mákem s cukrem a pokapeme medem. Pokud máme med zkrystalizovaný, dáme sklenici do teplé vody a necháme rozpustit.
Související
-
Lívance s konopným semínkem
Nebojte se obluzení, má vysoký obsah proteinů a příjemnou lehce oříškovou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.