Lívance s mákem a medem
Trochu retro, ale dobré.
Ingredience
- čtvrt litru mléka
- 1 vejce
- 6 vrchovatých lžic hladké mouky
- 1 lžička citronové kůry
- špetka soli
- 1 lžička kypřicího prášku
- tuk na smažení
- mletý mák s cukrem a med
Postup:
- V mléce metličkou rozmícháme vejce, přidáme citronovou kůru, špetku soli a postupně zašleháváme mouku. Nakonec s poslední lžicí mouky vešleháme kypřicí prášek.
- Na pánvi rozehřejeme tuk, smažíme lívanečky po obou stranách – uvedené množství stačí asi na 14 kousků.
- Na talíři pak lívance posypeme mletým mákem s cukrem a pokapeme medem. Pokud máme med zkrystalizovaný, dáme sklenici do teplé vody a necháme rozpustit.
Související
-
Lívance s konopným semínkem
Nebojte se obluzení, má vysoký obsah proteinů a příjemnou lehce oříškovou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.