Tvarohové lívance
Těsto vylepšíme nejen tvarohem, ale také ovesnými vločkami.
Ingredience
- 1 vejce
- 200-250 ml mléka
- 2 lžíce tučného tvarohu
- 2 lžíce jemných ovesných vloček
- 4-5 lžic hladké mouky
- špetka soli
- půl lžičky kypřicího prášku
- na dokončení – marmeláda a strouhaný tvrdý tvaroh
- tuk na smažení
Postup:
- V mléce rozkvedláme vejce, přidáme a rozmícháme tvaroh a vločky, doladíme špetičkou soli a nakonec vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Na rozehřátém tuku smažíme lívance. Pokud máme pánev s nepřilnavým povrchem, stačí trochu tuku pod první várku a pak už můžeme péci na sucho.
- Lívance potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.
Související
-
Tvarohové knedlíky se špendlíky
Špendlíky patří do rodiny slivoní, stejně jako blumy, švestky, mirabelky...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka