Lívance z kefíru
Zamilují si je nejen děti...
Ingredience
- půl litru kefíru
- 1 velké vejce
- 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 3 lžíce jemných ovesných vloček
- špetka soli
- 1 lžička kypřicího prášku
- tuk na smažení
- marmeláda, měkký tvaroh, kysaná smetana
Postup:
- V kefíru rozšleháme vejce a vmícháme ostatní suroviny.
- Na pánvi rozehřejeme tuk a smažíme lívanečky po obou stranách. Pokud máme pánev s nepřilnavým povrchem, stačí jen trochu tuku pod první várku, pak už můžeme péci nasucho.
- Tvaroh promícháme s kysanou smetanou, upečené lívance potřeme marmeládou a ozdobíme kopečkem tvarohu se smetanou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.