Lívance z kefíru

Zamilují si je nejen děti...

Ingredience
  • půl litru kefíru
  • 1 velké vejce
  • 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce jemných ovesných vloček
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • tuk na smažení
  • marmeláda, měkký tvaroh, kysaná smetana

Postup:

  1. V kefíru rozšleháme vejce a vmícháme ostatní suroviny.
  2. Na pánvi rozehřejeme tuk a smažíme lívanečky po obou stranách. Pokud máme pánev s nepřilnavým povrchem, stačí jen trochu tuku pod první várku, pak už můžeme péci nasucho.
  3. Tvaroh promícháme s kysanou smetanou, upečené lívance potřeme marmeládou a ozdobíme kopečkem tvarohu se smetanou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.