Slané bramborové lívance

S tvarohovým dipem to moc dobře chutná.

Ingredience
  • 2 vejce
  • 300 ml mléka
  • 9-10 lžic hladké mouky
  • půl lžičky kypřicího prášku
  • sůl
  • 1 vařená studená brambora
  • tuk na smažení
  • 1 měkký tvaroh
  • 3-5 lžic kysané smetany, sůl, mletá paprika, případně špetka chilli
  • 1 červená paprika na ozdobení

Postup:

  1. Vejce rozšleháme, přidáme mléko, osolíme a přidáme hladkou mouku, půl lžičky kypřicího prášku a jemně nastrouhanou uvařenou studenou bramboru.
  2. Smažíme lívance na dobře rozehřátém tuku – pokud máme pánev s nepřilnavým povrchem, stačí jen lehce potřít tukem před první várkou a pak už můžeme péci nasucho.
  3. Umícháme dip z tvarohu, kysané smetany a dochutíme. Lívance ještě můžeme ozdobit proužky červené papriky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.