Bramborové pagáče
Můžete je podávat k hutné polévce a máte komplet jídlo.
Ingredience
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 150 g studených vařených brambor
- 150 ml mléka
- půl sáčku sušeného droždí
- půl kávové lžičky cukru
- sůl
- kmín
- 1 vejce na pomazání
Postup:
- Smícháme obě mouky s droždím, cukrem a solí, přidáme jemně nastrouhané studené vařené brambory a mlékem zaděláme těsto.
- Vyválíme na vyšší placku, vykrájíme kolečka, naskládáme je plech s pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, lehce posolíme a posypeme kmínem.
- Chvilku necháme odpočinout a dáme do středně předehřáté trouby upéci. Chutnají za tepla i za studena.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka