Bramborové pagáče

Můžete je podávat k hutné polévce a máte komplet jídlo.    

Ingredience
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g studených vařených brambor
  • 150 ml mléka
  • půl sáčku sušeného droždí
  • půl kávové lžičky cukru
  • sůl
  • kmín
  • 1 vejce na pomazání

Postup:

  1. Smícháme obě mouky s droždím, cukrem a solí, přidáme jemně nastrouhané studené vařené brambory a mlékem zaděláme těsto.
  2. Vyválíme na vyšší placku, vykrájíme kolečka, naskládáme je plech s pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, lehce posolíme a posypeme kmínem.
  3. Chvilku necháme odpočinout a dáme do středně předehřáté trouby upéci. Chutnají za tepla i za studena.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.