Bramborové zeláky
Nebo taky zelné bramboráky , obě suroviny dáváme půl na půl.
Ingredience
- 2 brambory
- 2 lžíce kysaného zelí
- 2 stroužky česneku
- 1 malé vejce
- 1 lžíce mléka
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- sádlo na smažení
Postup:
- Oloupané brambory nastrouháme na mrkvovém struhadle, kysané zelí překrájíme a obě suroviny smícháme.
- Dál přidáme koření, vejce, mléko, utřený česnek, sůl a nakonec vmícháme mouku.
- Na rozehřátém sádle smažíme menší placky po obou stranách pěkně do zlatova.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka