Burger s opečenými bramborami
Nemusíte jít do fastfoodu...
Ingredience
- 700 g libového hovězího masa
- 1 vejce
- asi 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- případně tuk na opečení
- Maso nakrájíme na menší kousky a umeleme.
- Vmícháme vejce, utřený česnek a podle chuti osolíme, opepříme a dáme na půlhodiny odpočinout.
- Z hmoty tvarujeme placičky a buď na grilu, nebo na pánvi s trochou tuku z obou stran opečeme. Při rozkrojení by měla vytékat průzračná šťáva.
- Podáváme s opečenými bramborami.
Související
-
Květák s uzeným masem
Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.