Vepřové maso s rajčaty a paprikami

Zelenina nastaví množství jídla a dodá potřebnou vlákninu.

Suroviny:

půl kg vepřového plecka

2 papriky

4 rajčata

1 mrkev

1 cibule

sádlo nebo olej

sůl

pepř

Postup:

  1. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme na tuk s cibulí opéci pěkně ze všech stran.
  3. Pak podlijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme.
  4. Mezitím si připravíme mrkev, papriky a rajčata, nakrájíme je na kousky, a když je maso skoro měkké, přidáme je k němu a společně dodusíme.
  5. Podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.