Vepřové maso s rajčaty a paprikami
Zelenina nastaví množství jídla a dodá potřebnou vlákninu.
Suroviny:
půl kg vepřového plecka
2 papriky
4 rajčata
1 mrkev
1 cibule
sádlo nebo olej
sůl
pepř
Postup:
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme na tuk s cibulí opéci pěkně ze všech stran.
- Pak podlijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme.
- Mezitím si připravíme mrkev, papriky a rajčata, nakrájíme je na kousky, a když je maso skoro měkké, přidáme je k němu a společně dodusíme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.
Související
-
Vepřové Sweet&Chilli
Nebojte se složitých postupů asijské kuchyně, většinu práce za vás udělali výrobci omáčky Sweet&Chilli…
-
Vepřové na medvědím česneku
Jestli jste nestihli tu pravou jarní sezónu medvědího česneku, použijte sušený.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka