Vepřové maso s rajčaty a paprikami
Zelenina nastaví množství jídla a dodá potřebnou vlákninu.
Suroviny:
půl kg vepřového plecka
2 papriky
4 rajčata
1 mrkev
1 cibule
sádlo nebo olej
sůl
pepř
Postup:
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme na tuk s cibulí opéci pěkně ze všech stran.
- Pak podlijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme.
- Mezitím si připravíme mrkev, papriky a rajčata, nakrájíme je na kousky, a když je maso skoro měkké, přidáme je k němu a společně dodusíme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.
Související
-
Vepřové Sweet&Chilli
Nebojte se složitých postupů asijské kuchyně, většinu práce za vás udělali výrobci omáčky Sweet&Chilli…
-
Vepřové na medvědím česneku
Jestli jste nestihli tu pravou jarní sezónu medvědího česneku, použijte sušený.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.