Vepřové maso s rajčaty a paprikami
Zelenina nastaví množství jídla a dodá potřebnou vlákninu.
Suroviny:
půl kg vepřového plecka
2 papriky
4 rajčata
1 mrkev
1 cibule
sádlo nebo olej
sůl
pepř
Postup:
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme na tuk s cibulí opéci pěkně ze všech stran.
- Pak podlijeme horkou vodou a pod poklicí dusíme.
- Mezitím si připravíme mrkev, papriky a rajčata, nakrájíme je na kousky, a když je maso skoro měkké, přidáme je k němu a společně dodusíme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.
Související
-
Vepřové Sweet&Chilli
Nebojte se složitých postupů asijské kuchyně, většinu práce za vás udělali výrobci omáčky Sweet&Chilli…
-
Vepřové na medvědím česneku
Jestli jste nestihli tu pravou jarní sezónu medvědího česneku, použijte sušený.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.