Vepřové na celeru a cuketě
Nemusí být vždycky jen vepřo-knedlo-zelo.
Suroviny:
500 g vepřového plecka
půl celeru
půl cukety
1 cibule
sůl
pepř
drcený kmín
olej
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky.
- Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, mírně podlijeme a dusíme.
- Když je maso skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájený celer, po 10 minutách i kostičky cukety a společně už jen krátce dodusíme.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, ale můžete podávat i s dušenou rýží nebo kuskusem.
Související
-
Vepřové na medvědím česneku
Jestli jste nestihli tu pravou jarní sezónu medvědího česneku, použijte sušený.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.