Vepřové na celeru a cuketě

Nemusí být vždycky jen vepřo-knedlo-zelo.

Suroviny:

500 g vepřového plecka

půl celeru

půl cukety

1 cibule

sůl

pepř

drcený kmín

olej

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky.
  2. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, mírně podlijeme a dusíme.
  3. Když je maso skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájený celer, po 10 minutách i kostičky cukety a společně už jen krátce dodusíme.
  4. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, ale můžete podávat i s dušenou rýží nebo kuskusem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.