Vepřové na celeru a cuketě
Nemusí být vždycky jen vepřo-knedlo-zelo.
Suroviny:
500 g vepřového plecka
půl celeru
půl cukety
1 cibule
sůl
pepř
drcený kmín
olej
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky.
- Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, mírně podlijeme a dusíme.
- Když je maso skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájený celer, po 10 minutách i kostičky cukety a společně už jen krátce dodusíme.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, ale můžete podávat i s dušenou rýží nebo kuskusem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.