Vepřové plátky se sušenými rajčaty
Nemusí být vepřové vždycky jen se zelím.
Suroviny:
4 plátky vepřového masa – plecko nebo šťavnatější krkovička
1 malá sklenička sušených rajčat v oleji
sůl
vývar
případně 1 lžíce kaparů
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje a mírně osolíme.
- Opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji slitém z rajčat.
- Přidáme nakrájená sušená rajčata, případně i kapary pro výraznější chuť, podlijeme vývarem a udusíme do měkka. Hlídáme tekutinu, aby se maso nepřipeklo.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.