Vepřové plátky se sušenými rajčaty

Nemusí být vepřové vždycky jen se zelím.

Suroviny:

4 plátky vepřového masa – plecko nebo šťavnatější krkovička

1 malá sklenička sušených rajčat v oleji

sůl

vývar

případně 1 lžíce kaparů

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje a mírně osolíme.
  2. Opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji slitém z rajčat.
  3. Přidáme nakrájená sušená rajčata, případně i kapary pro výraznější chuť, podlijeme vývarem a udusíme do měkka. Hlídáme tekutinu, aby se maso nepřipeklo.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.