Vepřové na medvědím česneku
Jestli jste nestihli tu pravou jarní sezónu medvědího česneku, použijte sušený.
Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
medvědí česnek
sůl
Postup:
- Plátky masa nakrojíme, aby se nekroutily okraje, osolíme a vložíme do pekáčku.
- Posypeme sekaným medvědím česnekem, pokud je krkovice příliš libová, přidáme lžíci sádla, mírně podlijeme, zakryjeme a v troubě upečeme, až je maso měkké.
- Podáváme s knedlíkem a zelím nebo špenátem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.