Zelňačka s fazolemi

Zasytí i jako hlavní jídlo.

Ingredience
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 konzerva sterilovaných fazolí (nebo zbytek od jiného jídla)
  • 100-200 g uzeného masa nebo libovější anglické slaniny
  • 3 lžíce másla a 3 lžíce hladké mouky na jíšku
  • sůl

Postup:

  1. Z másla a mouky usmažíme světlou jíškou.
  2. Do litru vody dáme vařit pokrájené zelí, krátce povaříme, zahustíme světlou jíškou, podle chuti osolíme a provaříme.
  3. V závěru přidáme sterilované fazole, prohřejeme.
  4. Maso nebo anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky, rozpečeme a pak doplníme na jednotlivé porce polévky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.