Zelňačka s fazolemi
Zasytí i jako hlavní jídlo.
Ingredience
- 500 g kysaného zelí
- 1 konzerva sterilovaných fazolí (nebo zbytek od jiného jídla)
- 100-200 g uzeného masa nebo libovější anglické slaniny
- 3 lžíce másla a 3 lžíce hladké mouky na jíšku
- sůl
Postup:
- Z másla a mouky usmažíme světlou jíškou.
- Do litru vody dáme vařit pokrájené zelí, krátce povaříme, zahustíme světlou jíškou, podle chuti osolíme a provaříme.
- V závěru přidáme sterilované fazole, prohřejeme.
- Maso nebo anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky, rozpečeme a pak doplníme na jednotlivé porce polévky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.