Zelňačka s fazolemi
Zasytí i jako hlavní jídlo.
Ingredience
- 500 g kysaného zelí
- 1 konzerva sterilovaných fazolí (nebo zbytek od jiného jídla)
- 100-200 g uzeného masa nebo libovější anglické slaniny
- 3 lžíce másla a 3 lžíce hladké mouky na jíšku
- sůl
Postup:
- Z másla a mouky usmažíme světlou jíškou.
- Do litru vody dáme vařit pokrájené zelí, krátce povaříme, zahustíme světlou jíškou, podle chuti osolíme a provaříme.
- V závěru přidáme sterilované fazole, prohřejeme.
- Maso nebo anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky, rozpečeme a pak doplníme na jednotlivé porce polévky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka