Závitky se švestkou

Švestky mají být sušené.

Ingredience
  • 4 nebo 8 plátků z vepřového plecka (podle velikosti)
  • plátky anglické slaniny
  • 1 cibule
  • sušené švestky
  • 3-4 lžíce sádla
  • trochu hladké mouky na zahuštění
  • sůl

Postup:

  1. Tenké plátky masa naklepeme, osolíme a na každý položíme plátek anglické slaniny.

2 Na slaninu položíme jednu nebo dvě švestky – podle velikosti plátků – a zavineme, upevníme párátkem.

  1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, odhrneme ji stranou, opečeme závitky ze všech stran, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Můžeme přidat pár švestek zvlášť.
  2. V závěru šťávu podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě.

Související