Závitky s vysočinou

Místo vysočiny můžete volit jiný trvanlivý salám – třeba paprikový nebo herkules.

Ingredience
  • 4 plátky vepřového masa (z pečeně, kýty nebo krkovice)
  • asi 100 g salámu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • hořčice
  • zelený pepř (sušený nebo nakládaný)
  • sůl
  • eventuálně trochu hladké mouky
  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a pokladem tenoučkými plátky salámu.
  2. Zavineme, zajistíme párátky.
  3. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, pak ji shrneme k okraji a opečeme ze všech stran závitky. Podlijeme horkou vodou, přidáme zelený pepř a dusíme do měkka. Chceme hustší šťávu, přidáme v závěru trošku hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Mohlo by vás zajímat