Závitky s vysočinou
Místo vysočiny můžete volit jiný trvanlivý salám – třeba paprikový nebo herkules.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa (z pečeně, kýty nebo krkovice)
- asi 100 g salámu
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- hořčice
- zelený pepř (sušený nebo nakládaný)
- sůl
- eventuálně trochu hladké mouky
- Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a pokladem tenoučkými plátky salámu.
- Zavineme, zajistíme párátky.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, pak ji shrneme k okraji a opečeme ze všech stran závitky. Podlijeme horkou vodou, přidáme zelený pepř a dusíme do měkka. Chceme hustší šťávu, přidáme v závěru trošku hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.