Závitky z tresky
Ryb máme na jídelníčku pořád málo…
Suroviny:
4 filety z tresky
4 plátky anglické slaniny
sůl
pepř
sklenka bílého vína
kousek másla
Postup:
- Pokud je treska mražená, necháme ji roztát, pak osušíme, mírně osolíme a opepříme.
- Na každý filet položíme plátek anglické slaniny, zavineme a upevníme spoj párátky.
- Závitky krátce ze všech stran opečeme na másle, pak podlijeme bílým vínem (nebo vodou) a podusíme – stačí 15-20 minut.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
-
Bolinos de bacalhau – kuličky z tresky
Suroviny: Brambory pro 4 osoby, 1 kus sušené solené tresky (2 dny předem máčené ve vodě), sklenka mléka, 2 vejce, šťáva ze 2 citronů, máta, petrželka, chilli paprič...
-
Portugalská treska
Suroviny: 750 g filé (ideál je půl kg sušené solené tresky, která se ale musí v obměňované vodě několik dnů máčet), 5-6 vařených brambor, 5-6 vařených vajec, 2 velk...
-
Treska s grapefruitem a fenyklem
Suroviny: Filety z tresky, sůl, pár plátků šunky, grapefruit, mletý zázvor, 1 a půl deci suchého bílého vína, 300g hlíz fenyklu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.