Závitky z tresky

Ryb máme na jídelníčku pořád málo…    

Suroviny:

4 filety z tresky

4 plátky anglické slaniny

sůl

pepř

sklenka bílého vína

kousek másla

Postup:

  1. Pokud je treska mražená, necháme ji roztát, pak osušíme, mírně osolíme a opepříme.
  2. Na každý filet položíme plátek anglické slaniny, zavineme a upevníme spoj párátky.
  3. Závitky krátce ze všech stran opečeme na másle, pak podlijeme bílým vínem (nebo vodou) a podusíme – stačí 15-20 minut.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Související

  • Bolinos de bacalhau – kuličky z tresky

    Suroviny: Brambory pro 4 osoby, 1 kus sušené solené tresky (2 dny předem máčené ve vodě), sklenka mléka, 2 vejce, šťáva ze 2 citronů, máta, petrželka, chilli paprič...

  • Portugalská treska

    Suroviny: 750 g filé (ideál je půl kg sušené solené tresky, která se ale musí v obměňované vodě několik dnů máčet), 5-6 vařených brambor, 5-6 vařených vajec, 2 velk...

  • Treska s grapefruitem a fenyklem

    Suroviny: Filety z tresky, sůl, pár plátků šunky, grapefruit, mletý zázvor, 1 a půl deci suchého bílého vína, 300g hlíz fenyklu.