Bolinos de bacalhau – kuličky z tresky

Suroviny: Brambory pro 4 osoby, 1 kus sušené solené tresky (2 dny předem máčené ve vodě), sklenka mléka, 2 vejce, šťáva ze 2 citronů, máta, petrželka, chilli paprička, 1-2 bobkové listy, sůl, pepř, hladká mouka, olej na smažení.

Postup: Tresku vaříme asi 15 minut ve vodě s mlékem a bobkovým listem. Uvařené brambory rozmačkáme, vmícháme do nich kousíčky uvařené vykostěné tresky, okořeníme, spojíme vajíčky a citrónovou šťávou. Ze směsi odebíráme lžící kousky, tvoříme kuličky, obalíme je v hladké mouce a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme. Usmažené klademe na papírovou utěrku, která odsaje tuk, uchováme je v teple a podáváme najednou, lze ještě zakapat citronem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!