Treska s grapefruitem a fenyklem

Suroviny: Filety z tresky, sůl, pár plátků šunky, grapefruit, mletý zázvor, 1 a půl deci suchého bílého vína, 300g hlíz fenyklu.

Postup: Filety zvolna rozmrazíme, osolíme. Na každý filet položíme slabý plátek šunky, 2 dílky grapefruitu, okořeníme zázvorem, zavineme a zpevníme párátkem. Do rendlíku nalijeme víno, přivedeme ho k varu, vložíme rolády a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Mezitím umyjeme fenyklové hlízy, dáme je do hrnce s pařákem a asi 15 minut propařujeme. Potom je nakrájíme na jemné plátečky. Do středu talíře položíme roládu, obložíme vařenými brambory, přikryjeme plátky fenyklu a zalijeme vydušenou šťávou.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.