Treska s grapefruitem a fenyklem
Suroviny: Filety z tresky, sůl, pár plátků šunky, grapefruit, mletý zázvor, 1 a půl deci suchého bílého vína, 300g hlíz fenyklu.
Postup: Filety zvolna rozmrazíme, osolíme. Na každý filet položíme slabý plátek šunky, 2 dílky grapefruitu, okořeníme zázvorem, zavineme a zpevníme párátkem. Do rendlíku nalijeme víno, přivedeme ho k varu, vložíme rolády a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Mezitím umyjeme fenyklové hlízy, dáme je do hrnce s pařákem a asi 15 minut propařujeme. Potom je nakrájíme na jemné plátečky. Do středu talíře položíme roládu, obložíme vařenými brambory, přikryjeme plátky fenyklu a zalijeme vydušenou šťávou.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka