Závitky s pepřovou omáčkou
Krkovice patří k oblíbeným druhům masa a vykouzlit z ní můžete spoustu pokrmů.
Ingredience
- 4 pěkné plátky krkovice
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
- 1 šálek tučné smetany
- hořčice
- sůl
- případně trochu hladké mouky na zahuštění
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou. Stočíme, zajistíme párátkem.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, odhrneme ji stranou a na tuku opečeme ze všech stran připravené závitky. Podlijeme horkou vodou, přidáme zelený pepř a dusíme do měkka.
- Měkké maso vyndáme na teplý talíř, omáčku, pokud je potřeba, zahustíme troškou hladké mouky, přilijeme smetanu a povaříme. Na konec vložíme zpátky závitky, aby se prohřály, a podáváme. Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.