Závitky s pepřovou omáčkou

Krkovice patří k oblíbeným druhům masa a vykouzlit z ní můžete spoustu pokrmů.

Ingredience
  • 4 pěkné plátky krkovice
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
  • 1 šálek tučné smetany
  • hořčice
  • sůl
  • případně trochu hladké mouky na zahuštění

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou. Stočíme, zajistíme párátkem.
  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, odhrneme ji stranou a na tuku opečeme ze všech stran připravené závitky. Podlijeme horkou vodou, přidáme zelený pepř a dusíme do měkka.
  3. Měkké maso vyndáme na teplý talíř, omáčku, pokud je potřeba, zahustíme troškou hladké mouky, přilijeme smetanu a povaříme. Na konec vložíme zpátky závitky, aby se prohřály, a podáváme. Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.