Pikantní krkovice

Dobrý tip do předvánočního, trochu přeslazeného období.

Ingredience
  • 4 plátky krkovice
  • 2 lžíce sádla
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • na špičku nože chilli

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku z obou stran opečeme.
  2. Přidáme papriku nakrájenou na proužky, nakrájenou cibuli a česnek, na špičku nože chilli a všechno krátce prosmahneme.
  3. Přidáme lžíci protlaku a dijonské hořčice, mírně podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
  4. Jako přílohu volíme dušenou rýži nebo třeba celozrnný kuskus.

Související