Pikantní krkovice
Dobrý tip do předvánočního, trochu přeslazeného období.
Ingredience
- 4 plátky krkovice
- 2 lžíce sádla
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- na špičku nože chilli
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku z obou stran opečeme.
- Přidáme papriku nakrájenou na proužky, nakrájenou cibuli a česnek, na špičku nože chilli a všechno krátce prosmahneme.
- Přidáme lžíci protlaku a dijonské hořčice, mírně podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
- Jako přílohu volíme dušenou rýži nebo třeba celozrnný kuskus.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.