Krkovice na houbách a smetaně

Když jste byli při houbaření úspěšní a včas si nasušili...

Suroviny:

4 plátky krkovičky

1 cibule

1-2 lžíce másla

hrst sušených hub

sůl

pepř

případně šálek smetany

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, pak ji shrneme k okraji a na tuku opečeme maso po obou stranách.
  3. Zalijeme horkou vodou, přidáme hrst sušených hub – můžeme je předem namočit ve vodě a dusíme do měkka.
  4. V závěru můžeme sos zjemnit smetanou, to už jen necháme přejít var a podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.