Krkovice na houbách a smetaně
Když jste byli při houbaření úspěšní a včas si nasušili...
Suroviny:
4 plátky krkovičky
1 cibule
1-2 lžíce másla
hrst sušených hub
sůl
pepř
případně šálek smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, pak ji shrneme k okraji a na tuku opečeme maso po obou stranách.
- Zalijeme horkou vodou, přidáme hrst sušených hub – můžeme je předem namočit ve vodě a dusíme do měkka.
- V závěru můžeme sos zjemnit smetanou, to už jen necháme přejít var a podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.