Krkovice na houbách a smetaně
Když jste byli při houbaření úspěšní a včas si nasušili...
Suroviny:
4 plátky krkovičky
1 cibule
1-2 lžíce másla
hrst sušených hub
sůl
pepř
případně šálek smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, pak ji shrneme k okraji a na tuku opečeme maso po obou stranách.
- Zalijeme horkou vodou, přidáme hrst sušených hub – můžeme je předem namočit ve vodě a dusíme do měkka.
- V závěru můžeme sos zjemnit smetanou, to už jen necháme přejít var a podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka