Segedínská krkovice
Variace na segedínský guláš.
Suroviny:
4 plátky krkovice
350 g kysaného zelí
2 středně velké cibule
150 ml šlehačky
směs sladké a pálivé mleté papriky
sádlo
sůl
hladká mouka na zahuštění
Postup:
- Plátky krkovice naklepeme, nakrojíme okraje asi 1 cm hluboko a osolíme.
- Cibuli nakrájíme a na sádle zpěníme, pak na ní opečeme plátky krkovice z obou stran.
- Poprášíme mletou paprikou, zalijeme asi půl litrem vody nebo vývaru, zakryjeme a dusíme skoro do měkka.
- Pak přidáme kysané zelí, které předem neproplachujeme a dodusíme.
- V závěru zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody, když šťáva zhoustne, přilijeme šlehačku a necháme ještě krátce povařit.
- Podáváme s vařenými bramborami, pokud chceme jako přílohu houskový knedlík, pak přidáme víc vývaru a uděláme omáčku.
Související
-
Krkovička na pivu
Vepřové maso a pivo jdou dobře dohromady nejen na jednom stole, ale dokonce i na jednom talíři…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka