Krkovice na houbách a smetaně
Pokud vám ještě něco zbylo z loňské houbové sklizně.
Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
hrneček sušených hub
2 lžíce sádla
100 ml kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
pepř
jalovec
sůl
1 fialová cibule
Postup:
- Na sádle jen mírně osmahneme nakrájenou cibuli.
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, nakrojíme okraje a z obou stran opečeme na sádle s osmahnutou cibulí.
- Přilijeme houby předem namočené v hrnku studené vody, přidáme 3-4 kuličky jalovce, zakryjeme a dusíme.
- Když je maso skoro měkké, zahustíme šťávu troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme a na závěr přidáme do hladka rozmíchanou kysanou smetanu a ještě krátce povaříme.
Související
-
Salát s dorůžova pečenou krkovicí a kyselými okurkami ocenil i režisér Fero Fenič
Pro všechny milovníky masa máme recept na skvělý letní salát s masem na způsob roast beefu. Prozradil ho šéfkuchař Pavel Buchwaldek.
-
Domácí tortillové placky, plněné smetanovým avokádem s...
Kromě běžných ingrediencí má pro vás Jakub Kaloč ještě jeden tip: čerstvá tymián. Pokud ho doma pěstujete, rozhodně ho do těsta přidejte.
-
Marinovaná krkovice s česnekovo-zázvorovým dipem od Martina...
Kus masa udělá na talíři vždycky radost. Ale někdy je třeba znát fígle, jak ho dobře nakořenit, marinovat nebo mu neublížit při teplené úpravě. S pár takovými fígly...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka