Krkovice na houbách a smetaně

Krkovice na houbách a na smetaně

Pokud vám ještě něco zbylo z loňské houbové sklizně.        

Suroviny:

4 plátky vepřové krkovice

hrneček sušených hub

2 lžíce sádla

100 ml kysané smetany

1 lžíce hladké mouky

pepř

jalovec

sůl

1 fialová cibule

Postup:

  1. Na sádle jen mírně osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, nakrojíme okraje a z obou stran opečeme na sádle s osmahnutou cibulí.
  3. Přilijeme houby předem namočené v hrnku studené vody, přidáme 3-4 kuličky jalovce, zakryjeme a dusíme.
  4. Když je maso skoro měkké, zahustíme šťávu troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme a na závěr přidáme do hladka rozmíchanou kysanou smetanu a ještě krátce povaříme.

Související