Schovaná krkovička
Nebojte se, bezpečně ji najdete!
Suroviny:
4 plátky z pěkné krkovičky
4 plátky anglické slaniny
4 kolečka šunkového salámu
4 lžíce sterilovaného leča
asi 100 g eidamu
1,5-2 dl šlehačky
pepř
sůl
kousek sádla
Postup:
- Krkovičku naklepeme, nakrojíme na několika místech okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a položíme do zapékací mísy, vytřené sádlem.
- Na krkovičku položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky nebo salámu, 2 lžičky leča a posypeme strouhaným sýrem. Podlijeme šlehačkou a dáme do předehřáté trouby.
- Upečeme do měkka a podáváme s hranolky nebo s vařenými bramborami.
Související
-
Krkovička na pivu
Vepřové maso a pivo jdou dobře dohromady nejen na jednom stole, ale dokonce i na jednom talíři…
-
Vídeňské roštěnky
Budou vám povědomé stejně jako Maďarům nebo Slovákům – zkrátka dobrý recept všude domov má.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.