Schovaná krkovička

Jak správně ugrilovat krkovičku?

Nebojte se, bezpečně ji najdete! 

Suroviny:

4 plátky z pěkné krkovičky

4 plátky anglické slaniny

4 kolečka šunkového salámu

4 lžíce sterilovaného leča

asi 100 g eidamu

1,5-2 dl šlehačky

pepř

sůl

kousek sádla

Postup:

  1. Krkovičku naklepeme, nakrojíme na několika místech okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a položíme do zapékací mísy, vytřené sádlem.
  2. Na krkovičku položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky nebo salámu, 2 lžičky leča a posypeme strouhaným sýrem. Podlijeme šlehačkou a dáme do předehřáté trouby.
  3. Upečeme do měkka a podáváme s hranolky nebo s vařenými bramborami.

Související

  • Krkovička na pivu

    Vepřové maso a pivo jdou dobře dohromady nejen na jednom stole, ale dokonce i na jednom talíři…

  • Vídeňské roštěnky

    Budou vám povědomé stejně jako Maďarům nebo Slovákům – zkrátka dobrý recept všude domov má.

  • Zapečené roštěnky

    Málo práce a velký efekt – tak by se dalo charakterizovat tohle jídlo.