Krkovička na pivu

Steak z vepřové krkovice s omáčkou z černého piva s pečenými brambory, grilovanými rajčaty a slaninou

Vepřové maso a pivo jdou dobře dohromady nejen na jednom stole, ale dokonce i na jednom talíři…

Suroviny:
4 plátky krkovice mírně prorostlé
4 plátky anglické slaniny
2 cibule
4-5 stroužků česneku
malý kousek sádla
sklenka piva světlého
sůl
pepř
mletá sladká paprika

Postup:

1. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a vložíme na sádlo rozehřáté v zapékací misce nebo v pekáčku.

2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a posypeme tím maso, každý plátek zakryjeme plátkem slaniny a nakonec zalijeme pivem – do úrovně slaniny.

3. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi hodinu, zpočátku pod víkem nebo alobalem, ke konci odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.