Krkovička na pivu
Vepřové maso a pivo jdou dobře dohromady nejen na jednom stole, ale dokonce i na jednom talíři…
Suroviny:
4 plátky krkovice mírně prorostlé
4 plátky anglické slaniny
2 cibule
4-5 stroužků česneku
malý kousek sádla
sklenka piva světlého
sůl
pepř
mletá sladká paprika
Postup:
1. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a vložíme na sádlo rozehřáté v zapékací misce nebo v pekáčku.
2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a posypeme tím maso, každý plátek zakryjeme plátkem slaniny a nakonec zalijeme pivem – do úrovně slaniny.
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi hodinu, zpočátku pod víkem nebo alobalem, ke konci odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová