Závin s tvarohem a hruškami
Náplň je příjemně šťavnatá.
Ingredience
- 1 listové těsto (275 g)
- 1 měkký tvaroh
- 1 vejce
- 1 hruška
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- cukr podle chuti
Postup:
- Těsto na pečicím papíru rozbalíme.
- Na náplň smícháme tvaroh s hrubě nastrouhanou hruškou, vmícháme lžíci pudinkového prášku, část rozkvedlaného vejce (malou část si necháme na potření závinu) a podle chuti osladíme.
- Náplň naneseme rovnoměrně na těsto, kousek jednoho užšího okraje necháme volnou. Malý kousek na obou delších stranách založíme dovnitř. Rolujeme od druhého užšího konce, ten volný okraj potřeme vajíčkem nebo vodou a dorolujeme, slepíme.
- Potřeme rozkvedlaným vajíčkem, propícháme špejlí, aby při pečení mohla odcházet pára a v troubě vyhřáté na 190-195 stupňů upečeme.
Související
-
Závin tvarohovo-makový
Jsou milovníci tvarohových náplní, jsou milovníci makových náplní – spojte je!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka