Závin s tvarohem a hruškami
Náplň je příjemně šťavnatá.
Ingredience
- 1 listové těsto (275 g)
- 1 měkký tvaroh
- 1 vejce
- 1 hruška
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- cukr podle chuti
Postup:
- Těsto na pečicím papíru rozbalíme.
- Na náplň smícháme tvaroh s hrubě nastrouhanou hruškou, vmícháme lžíci pudinkového prášku, část rozkvedlaného vejce (malou část si necháme na potření závinu) a podle chuti osladíme.
- Náplň naneseme rovnoměrně na těsto, kousek jednoho užšího okraje necháme volnou. Malý kousek na obou delších stranách založíme dovnitř. Rolujeme od druhého užšího konce, ten volný okraj potřeme vajíčkem nebo vodou a dorolujeme, slepíme.
- Potřeme rozkvedlaným vajíčkem, propícháme špejlí, aby při pečení mohla odcházet pára a v troubě vyhřáté na 190-195 stupňů upečeme.
Související
-
Závin tvarohovo-makový
Jsou milovníci tvarohových náplní, jsou milovníci makových náplní – spojte je!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.