Závin s tvarohem a hruškami

Náplň je příjemně šťavnatá.  

Ingredience
  • 1 listové těsto (275 g)
  • 1 měkký tvaroh
  • 1 vejce
  • 1 hruška
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • cukr podle chuti

Postup:

  1. Těsto na pečicím papíru rozbalíme.
  2. Na náplň smícháme tvaroh s hrubě nastrouhanou hruškou, vmícháme lžíci pudinkového prášku, část rozkvedlaného vejce (malou část si necháme na potření závinu) a podle chuti osladíme.
  3. Náplň naneseme rovnoměrně na těsto, kousek jednoho užšího okraje necháme volnou. Malý kousek na obou delších stranách založíme dovnitř. Rolujeme od druhého užšího konce, ten volný okraj potřeme vajíčkem nebo vodou a dorolujeme, slepíme.
  4. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem, propícháme špejlí, aby při pečení mohla odcházet pára a v troubě vyhřáté na 190-195 stupňů upečeme.

Související