Závin s ovocným tvarohem
Jednoduché na přípravu – vhodné pro začátečníky s kynutým těstem…
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
půl hrnku hladké mouky
1 třetina hrnku cukru
půl hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 žloutky
1,5 sáčku sušeného droždí
špetka soli
náplň: 1 měkký tvaroh, 2 lžíce jahodové marmelády, 1 lžíce cukru
Postup:
- Smícháme obě mouky, přimícháme cukr, suché droždí, špetku soli a nakonec zaděláme těsto mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali žloutky a olej.
- Vypracujeme hladké těsto, necháme pod utěrkou v teple kynout – asi 50-60 minut.
- Smícháme tvaroh s marmeládou a cukrem.
- Vykynuté těsto na pomoučeném válu rozválíme na placku, potřeme ji ochuceným tvarohem – ne úplně do krajů. Stočíme a opatrně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
- Dáme do středně předehřáté trouby (asi 175 stupňů) a upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.