Závin s uzeným masem

Zbyly vám od včerejška uvařené brambory? Vykouzlete tuhle pochoutku!        

Suroviny:

600 g vařených studených brambor

150 g hrubé mouky

100 g krupičky

2 vejce

asi 250 g uzeného masa

2 lžíce tuku

1 cibule

sůl

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vmícháme drobně nakrájené uzené maso. Necháme vystydnout.
  2. Studené vařené brambory nastrouháme na mrkvovém struhadle, prosypeme moukou a krupičkou, osolíme, vmícháme vejce a vypracujeme hladké těsto.
  3. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na obdélník, posypeme směsí cibule a masa, stočíme jako závin a zabalíme do čisté utěrky. Konce zavážeme nití, necháme trochu prostoru.
  4. Takto připravený závin vložíme do vroucí vody a vaříme asi 40 minut.
  5. Hotový závin nití krájíme na plátky a podáváme třeba s kysaným zelím nebo se špenátem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.