Závin s fetou a olivami

Místo fety můžete použít třeba balkánský sýr nebo sýr istanbul.

Ingredience
  • 200 g listového těsta
  • 200 g fety
  • 150-200 g ricotty
  • hrst černých oliv
  • zelená cibulková nať
  • sezam
  • 1 vejce
  • hladká mouka na rozválení těsta

Postup:

  1. Slaný bílý sýr nahrubo nastrouháme, přidáme ricottu, nakrájené olivy a cibulkovou nať, případně dosolíme podle chuti.
  2. Těsto rozválíme na tenko, pomažeme náplní, zavineme a na švu potřeme rozkvedlaným vajíčkem, aby se dobře slepil.
  3. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, celý závin potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Párkrát propíchneme špejlí a dáme do dobře předehřáté trouby (200 stupňů) péci.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.