Zaváté broskve
Budeme potřebovat:4 velké broskve ( můžou být i z kompotu ), 1 lžíci másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru a 2 lžíce mandlových plátků. Broskve umyjeme, osušíme, rozpůlíme, vyndáme pecky a vyrovnáme je do zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem. Potom je na 3 minuty vložíme pod gril. Ušleháme si tuhý sníh z bílku, potom do něj lehce zamícháme cukr a mandlové plátky. Tuto směs naneseme na broskve a znovu dáme na 3 minuty pod gril. Podáváme teplé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.