Zapékané žemle FANTAZIE
Suroviny: Housky nebo bagety, kysaná smetana, nastrouhaný sýr, měkký salám, zelená paprika, kapie a rajčata.
Postup: Na plech si dáme alobal, na něj položíme půlky rozkrojených žemlí. Smetanu smícháme s polovinou nastrouhaného sýra a touto směsí potřeme žemle. Salám pokrájíme na kostičky a spolu s paprikou to položíme na pomazánku, potom přidáme na kolečka nakrájená rajčata, posypeme druhou polovinou sýra. Nakonec dáme zapéct do trouby.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.