Zapečený patison s rajčaty a salámem

Patison, rajčata, cibule, česnek, bazalka, papriky, nastrouhaný salám, šlehačka a tvrdý sýr na posypání. Do pekáčku dáme vrstvu pokrájeného patisonu, na to vrstvu rajčat, nakrájenou cibuli, česnek a bazalku, dále nasekané papriky a nastrouhaný salám. Pečeme asi 25 minut, potom zalijeme šlehačkou a zvolna dopečeme. Těsně před koncem posypeme strouhaným sýrem.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.