Zapečený chřest s bylinkovou rýží
Suroviny:250g bylinkové rýže (rýže uvařená s bylinkami), balíček chřestu, 400g sýra typu Gouda nebo Parmazán, 1,5 dc zakysané smetany, sůl a pepř.
Postup: Chřest uvaříme do poloměkka. Připravíme si sýrovou omáčku – sýr nastrouháme najemno, 100g si dáme stranou. Do zbylého sýra zamícháme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř a dobře promíchám. Vznikne nám taková hladká, polotekutá hmota. Vymažeme pekáč, rozprostřeme do něj rýži, na ni naskládáme chřest, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme asi 30 minut na 180 stupňů..
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.