Zapečené žampiony

Můžete volit buď běžné žampiony nebo větší Portobello.

Ingredience
  • žampiony
  • anglická slanina
  • hermelín
  • případně trochu oleje na pečení

Postup:

  1. Žampionům vylomíme nožičky a kloboučky vyplníme drobně krájenou anglickou slaninou. Nožičky využijeme třeba do polévky.
  2. Naplněné žampiony naskládáme na pečicí papír na plechu nebo do olejem vymazané zapékací mísy a zapečeme pod horním ohřevem v troubě nebo na grilu.
  3. V závěru položíme na každý žampion plátek hermelínu a necháme krátce zapéct, aby se sýr roztekl.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.