Kotleta se šlehačkou a žampiony
Nic pro ty, kteří počítají kalorie...
Ingredience
- 2 kotlety
- 150 ml šlehačky
- 1 menší cibule
- hrst malých žampionů
- 80 g eidamu
- sůl
- bílý pepř
Postup:
- Kotletám nařízneme okraje, mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, vyložíme jimi dno zapékací mísy, položíme na ně připravené maso, zalijeme šlehačkou a přidáme malé žampiony vcelku – předem jim oloupeme hlavičku. Přidáme asi 2 lžíce vody a pečeme v předehřáté troubě, až maso změkne.
- V závěru posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpéct. Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Kotlety v medovo-hořčičné marinádě
Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.