Kotleta se šlehačkou a žampiony

Nic pro ty, kteří počítají kalorie...

Ingredience
  • 2 kotlety
  • 150 ml šlehačky
  • 1 menší cibule
  • hrst malých žampionů
  • 80 g eidamu
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

  1. Kotletám nařízneme okraje, mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, vyložíme jimi dno zapékací mísy, položíme na ně připravené maso, zalijeme šlehačkou a přidáme malé žampiony vcelku – předem jim oloupeme hlavičku. Přidáme asi 2 lžíce vody a pečeme v předehřáté troubě, až maso změkne.
  3. V závěru posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpéct. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.