Kotleta se šlehačkou a žampiony
Nic pro ty, kteří počítají kalorie...
Ingredience
- 2 kotlety
- 150 ml šlehačky
- 1 menší cibule
- hrst malých žampionů
- 80 g eidamu
- sůl
- bílý pepř
Postup:
- Kotletám nařízneme okraje, mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, vyložíme jimi dno zapékací mísy, položíme na ně připravené maso, zalijeme šlehačkou a přidáme malé žampiony vcelku – předem jim oloupeme hlavičku. Přidáme asi 2 lžíce vody a pečeme v předehřáté troubě, až maso změkne.
- V závěru posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpéct. Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Kotlety v medovo-hořčičné marinádě
Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.