Kotleta se šlehačkou a žampiony

Nic pro ty, kteří počítají kalorie...

Ingredience
  • 2 kotlety
  • 150 ml šlehačky
  • 1 menší cibule
  • hrst malých žampionů
  • 80 g eidamu
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

  1. Kotletám nařízneme okraje, mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, vyložíme jimi dno zapékací mísy, položíme na ně připravené maso, zalijeme šlehačkou a přidáme malé žampiony vcelku – předem jim oloupeme hlavičku. Přidáme asi 2 lžíce vody a pečeme v předehřáté troubě, až maso změkne.
  3. V závěru posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpéct. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.